Vitaliteit werkt

Heeft jouw organisatie een hoog verzuimpercentage? Scoort jouw organisatie of team steeds hoger op werkstress? Geven steeds meer medewerkers aan te kampen met stress- en of burn-out klachten? Ben je benieuwd hoe je de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid binnen jouw organisatie kunt vergroten?

Herstel

Wanneer medewerkers uitvallen is goede begeleiding van essentieel belang. Vanuit goed werkgeverschap is het raadzaam deze begeleiding te laten verzorgen door professionals. Buro de Waal ondersteunt medewerkers die ziek thuis zijn in hun herstel en begeleidt medewerkers in het op pakken van werkzaamheden. Veelal doen wij dat in samenwerking met de Arbo Arts en/of psycholoog. Op deze manier wordt herstel bespoedigd en wordt de medewerker geholpen de eerste stappen te zetten bij het hervatten van de werkzaamheden. Deze fase is gericht op het verminderen van klachten en het laten toenemen van energie.

Balans

Een goede balans is essentieel voor de vitaliteit van medewerkers. Toch kampen veel medewerkers met stress gerelateerde klachten. De preventieve stress begeleiding leert medewerkers de juiste balans te vinden en vast te houden. Diverse competenties die belangrijk zijn voor deze goede balans worden versterkt. Daarnaast wordt gekeken naar vitaliteit in de breedste zin van het woord. Medewerkers krijgen advies en begeleiding om hun vitaliteit te vergroten. Begeleiding kan in het kader van re-integratie plaats vinden of ter voorkoming van het uitvallen van medewerkers. De toename in vitaliteit zorgt voor meer bevlogenheid.

Excelleren

Mensen zijn het meest gemotiveerd, effectief en succesvol in werk dat het dichtst bij hun ware aard ligt. Vanuit deze visie begeleiden wij medewerkers naar de meest passende functie en werkomgeving. Door talentontwikkeling worden werknemers gestimuleerd in hun groei naar excellente performance. Ook wanneer blijkt dat werk niet meer passend is begeleiden wij medewerkers naar passend werk. Op deze manier blijven medewerkers duurzaam inzetbaar (en wordt uitval voorkomen). Wij werken met de TMA-methode om de talenten, drijfveren en competenties van medewerkers in beeld te brengen.

Training

Heb jij een stijgend aantal medewerkers met stress klachten? Neemt het uitval percentage toe? Buro de Waal ondersteund en begeleid organisaties met workshops en trainingen op maat. Medewerkers leren hun vitaliteit vergroten. Hierdoor ervaren zij minder stress en meer plezier in hun werk. Wil je meer weten over de trainingen en workshops van Buro de Waal. Neem contact met ons op. Wij vertellen je graag meer.

Coaching

Sommige medewerkers worstelen met vraagstukken waar ze niet alleen uitkomen. Wij ondersteunen jouw medewerkers op een deskundige wijze bij het oplossen van deze vraagstukken. Op deze manier blijven medewerkers duurzaam inzetbaar, wordt uitval voorkomen of verkort en doorstroom bevorderd. Buro de Waal biedt begeleiding bij loopbaan oriëntatie, hulp bij re-integratie, stress en burn-out en persoonlijke ontwikkeling van medewerkers lees meer.

Werkwijze

Buro de Waal werkt van uit de oplossingsgerichte benadering en de positieve psychologie. Wij zijn betrokken coaches en trainers met velen jaren praktijkervaring.  Naast de persoonlijke coachsessie’s of trainingen hebben deelnemers toegang tot de online leeromgeving van Buro de Waal. Een schatkamer van inspiratie, opdrachten en nieuwe inzichten.

Wat klanten zeggen over Buro de Waal

 

Lindsey Franken/loopbaan begeleiding

“Door de coaching heb ik geleerd waarom het belangrijk is om dingen te doen die mij gelukkig maken. Dit helpt mij om prioriteiten te stellen. Ik heb hierdoor een leuker leven met veel meer rust! Ook heb ik geleerd welke talenten ik bezit. We hebben veel onderzocht. Ontplooi ik deze talenten nu in mijn dagelijks werk? Hoe kan ik meer doen wat ik belangrijk vind en waar ik goed in ben? Dit leverde mij zeer interessante inzichten op. Christel is een jonge, spontane en hippe coach. Ze heeft veel mensenkennis en kent de zakenwereld. Ik keek ieder keer uit naar onze coaching, omdat ik iedere sessie weer iets meer over mijzelf leerde en dichter bij mijzelf kwam.”

Jitte/hulp bij re-integratie

“Een van mijn grootste wensen was het eigen maken van mijn nieuwe ik op mijn werkplek, in contact met anderen, maar vooral ook voor mijzelf. Ik ben meer voor mijn grenzen gaan staan en deze ook gaan uitspreken naar anderen. Ik voelde mijzelf al vrij snel happy. Er zijn op een heel aantal gebieden dingen voor mij veranderd. Ik ben meer gaan kijken naar wat ik graag wil en wat ik belangrijk vind’

‘Het plezier in het werk is langzamerhand teruggekomen en ook de passie die ik voel voor het werk. Ik ben er juist achter gekomen wat ik wel leuk vind en minder leuk vind, waar ik het in de organisatie wel mee eens ben en waar niet en vooral mijn grenzen hierbij aangeven. Ik durf nu ook verder vooruit te kijken en te onderzoeken waar in het werkveld nog meer krachten, mogelijkheden en kansen liggen.”

Directeur zorg & welzijn ROC Nijmegen

Deze workshop zeer regelmatig laten terug komen op verschillende studiedagen!! Zeer waardevol! Top aan de training: bewustwording, zeer goede verhouding tussen theorie en oefeningen en zeer plezierige docenten.

Benieuwd naar wat Buro de Waal voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem contact met ons op voor een gratis intakegesprek. Mail naar info@burodewaal.nl of vul het contactformulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Dit zijn de klanten waar Buro de Waal voor werkt