Ik wil gewoon weer méé kunnen doen

Ik had vorige week een intakegesprek met een mogelijke klant voor re-integratiecoaching. Eigenlijk stel ik als eerste altijd dezelfde vraag: “Wat brengt je hier?”
Het antwoord van deze potentiële coachee kon niet duidelijker: “Ik wil gewoon weer méé kunnen doen”.
En dat is nu precies waar het om gaat….meedoen.
Iedereen wil op zijn of haar manier mee kunnen doen, kunnen bijdragen en van toegevoegde waarde kunnen zijn. Voor mensen die ziek zijn is dat niet anders.
De vrouw van het intakegesprek wil haar kennis, kunde en vaardigheden op het werk weer kunnen gebruiken.
Haar collega’s willen dat ook want die werken nu voor 2. En haar werkgever wil dat ook want ze is al langere tijd ziek en dat kost veel geld.
Toch is werk hervatten ook heel spannend, het is trainen en oprekken alsof je aan een elastiekje trekt. En de begeleiding ervan is een vak apart.

Het ontbreekt de vrouw van het intakegesprek niet aan motivatie om weer aan het werk te gaan, integendeel. Gedurende ons gesprek blijkt ze een harde werker, een perfectionist en iemand die loyaal is aan haar werkgever. Die kwaliteiten blijken ook haar valkuil te zijn geworden. In  haar therapie heeft ze prima inzichten opgedaan ten aanzien van haar valkuilen; waar komen die vandaan, hoe kan ze die herkennen en hoe ze kan voorkomen dat ze er opnieuw invalt.

En dan…. Tja, dan heb je die inzichten opgedaan en dan rijst de vraag hoe ga je het aanpakken?
De psycholoog weet niet precies hoe het er op de werkvloer aan toegaat en die gaat niet mee naar het werk. Collega’s zijn dolblij dat hun collega er weer is zodat het werk beter verdeeld kan worden maar realiseren zich niet dat ze nog niet volledig hersteld is. De leidinggevende is blij dat ze haar werkzaamheden weer gaat opbouwen maar heeft weinig tijd voor haar begeleiding. Dat is het moment dat de specifieke kennis en ervaring van Buro de Waal in beeld komt.

Ieder z’n vak. Dat geldt voor deze coachee en dat geldt ook voor Buro de Waal.
Goede re-integratiecoaching is cruciaal voor een voorspoedig en duurzaam herstel van medewerkers die zijn uitgevallen. Op een andere wijze gaan werken dan voorheen, dat weet de vrouw uit het intakegesprek nu ook.
Buro de Waal ondersteunt bij het praktisch toepasbaar maken van nieuwe inzichten op de werkvloer. Dat doen we met een mix van off-the-job en on-the-job coaching en met methoden en technieken die écht werken, evidence-based. Zo groeit zelfvertrouwen snel, en ervaart iemand weer ‘Flow’. Da’s ook goed voor de flow van jou als werkgever én de flow van je klanten.

Kijk hier voor meer informatie.

Heb jij een zieke medewerker waarvan je denkt dat die baat heeft bij onze begeleiding? Neem dan contact op. Een intakegesprek is altijd kosteloos.
En by-the-way, de werkgever van de vrouw uit het intakegesprek, doorziet wat het resultaat van de re-integratiecoaching kan zijn. Bij ons draait het zelfvertrouwen en meedoen vanuit je talent. Dan verloopt herstel voorspoedig en duurzaam.
Volgende week start haar re-integratie coachtraject bij ons ?.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *