ACT Coaching

WAT IS ACT?

ACT staat voor Acceptance & Commitment Therapy.
Eenvoudig uitgedrukt staat het voor de acceptatie dat pijn, ongemak en angst nu eenmaal bij het leven horen en dat je mét dat gegeven het leven kunt leven dat bij jou past.

Het is een luchtige, speelse en persoonlijke manier van werken aan psychologische flexibiliteit en op orde houden van energieniveau.

COACHING MET ACT

Tijdens ACT-coaching leer je om het zinloze gevecht met vervelende emoties, gedachten en lichamelijke sensaties waar mogelijk te stoppen. Zo ontstaat er ruimte en aandacht voor dingen die écht belangrijk voor je zijn (commitment). Het doel is niet om klachten op te lossen of te verminderen, maar om mentaal veerkrachtiger te worden en je er dus op een andere manier mee kunt omgaan.

Je gaat jouw primaire reacties op stressvolle, onaangename, nare of angstige ervaringen onderzoeken.  Je komt er achter wat je allemaal doet om vervelende situaties te vermijden en er controle over te houden. En je komt aan de weet hoeveel dit je kost.

Tijdens de ACT-coaching leren we je om op een flexibele manier om te gaan met stress en andere obstakels die je tegenkomt in je leven, zodat je je aandacht kunt richten op waardevolle dingen. Het is een ervaringsgericht coachingstraject waarbij je dingen daadwerkelijk anders gaat doen, met ander gedrag.