Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Werkcollege ‘Burn-out, dat zie je zo!’

3 maart @ 16:00 - 18:00

- Gratis

Problemen rondom werkdruk, overspannenheid en burn-out nemen steeds verder toe. 36 Procent van het werkgerelateerde verzuim ontstaat door stress. Toch zijn er maar weinig organisaties waarin leidinggevenden en HR professionals leren hoe je overmatige werkdruk, stress en de eerste signalen van burn-out kunt herkennen en wie er in je team meer of minder vatbaar zijn stress- en burn-outklachten.

Inhoud van het werkcollege

Vaak te laat komen, eerder van het werk vertrekken, dingen vergeten, last van nek en schouders en irritatie zijn slechts een paar verschijnselen die kunnen duiden op stress.

Tijdige signalering dat medewerkers last hebben van stress en werkdruk voorkomt dat ze blijven doorgaan en uiteindelijk ziek thuis komen te zitten. Wat zijn nou die eerste signalen? Bestaat zoiets als goede stress? Hoe kom je van stress naar overspannenheid en vervolgens naar een burn-out? En welke medewerkers zijn meer vatbaar voor stress? En als je dan iets denkt te signaleren bij je medewerker, hoe ga je dan een goed gesprek aan?

Wil je samen met vakgenoten in 2 uur tijd worden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen uit wetenschappelijk onderzoek ten aanzien van stress en burn-out? En wil je weten hoe een best practice het heeft aangepakt?
Buro de Waal verzorgt in samenwerking met Robert Wouterse van Robrecht, op dinsdag 3 maart 2020 een interactief werkcollege. Speciaal bedoeld voor leidinggevenden, managers en HR professionals.

Werkcollege

Tijdens het werkcollege is er, naast de lezing, volop ruimte voor vragen en dialoog. In het werkgedeelte van het college kun je aan de slag met eigen casuïstiek. We sluiten af met een dialoog rondom het vraagstuk hoe je vanuit de eigen rol kunt bijgedragen aan duurzame inzetbaarheid van werkenden.

Programma werkcollege

  • 15.30 uur: Inloop
  • 16.00 uur: Start werkcollege
  • 18.00 uur: Afronding

Aanmelden

Wij nodigen je van harte uit om aan het werkcollege deel te nemen. Het werkcollege vindt plaats bij de Poort van Nijmegen, Kerkenbos 1037, 6546 BB in Nijmegen. Aan het bijwonen van het werkcollege zijn geen kosten verbonden.

Gegevens

Datum:
3 maart
Tijd:
16:00 - 18:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Gegevens

Datum:
3 maart
Tijd:
16:00 - 18:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie: