De spiegel van geluk

Jan

Deze ochtend spreek ik met Jan. Jan is een lange tengere man van 39 jaar oud. Hij werkt al jaren in de financiële dienstverlening. De laatste maanden heeft Jan steeds meer last van zijn gezondheid. De klachten die Jan heeft lijken alleen maar erger te worden. Tijdens de weekenden komt hij ook niet meer tot rust. Zijn hoofd blijft maar malen. Wanneer ik Jan vraag naar zijn plannen voor de toekomst kan hij maar aan 1 ding denken. Hij wil weg, weg achter dat bureau, weg bij zijn werkgever. Hij wil iets gaan doen wat hij echt leuk vindt, iets met passie en plezier.

Het verhaal van Jan staat niet op zich. Een groeiend aantal vragen die ik krijg gaan over het verlangen naar een droombaan waarin alles goed is, zinvol werk gedaan wordt en iemand echt gelukkig wordt. Maar waarom zou je investeren in werkgeluk? En wat is werkgeluk?

De betekenis van werk door de jaren heen

Werk maakt een steeds groter deel uit van ons leven. Waar vroeger werk een zware plicht was is het nu uitgegroeid tot een activiteit die kleur en betekenis geeft aan ons leven. De verschuiving in de betekenis van werk geeft aan dat er meer ruimte is ontstaan om het werk te verbinden aan woorden als leuk, zinvol, betekenisvol en werkgeluk. Werken draagt aan de ene kant de belofte in zich van diepere bevrediging en doet aan de ander kant een groot beroep op persoonlijk leiderschap.

De spiegel van geluk

Veel mensen die niet tevreden zijn met hun werk geven aan een loopbaantraject te willen volgen om bij een ander bedrijf te kunnen schitteren en het optimale geluk te gaan ervaren. Helaas moet ik deze mensen teleurstellen. In de praktijk is het namelijk zo dat jijzelf de cruciale factor bent in het beleven van werkgeluk.  Zo spelen negatieve gevoelens als onzekerheid, angst, boosheid een grote rol. Dus verander je de omgeving maar niet die aspecten aan jezelf om op een andere manier met je werk om te gaan dan sleep je jezelf over een tijdje ook weer naar je nieuwe werk toe. In deze situatie ben je dus pleisters aan het plakken en pak je niet de oorzaak van het probleem aan.

Daarmee zeg ik niet dat deze situatie altijd op gaat gelukkig zijn er veel voorbeelden waarbij mensen uitermate gelukkig zijn bij een nieuwe werkgever.  Onderzoek van Sonja Lyubomirsky over geluk geeft echter aan dat ons geluk slechts voor 10 procent wordt bepaald door de omstandigheden waarin we verkeren, voor 40 procent door eigen keuzes en voor 50 procent heeft te maken met erfelijke aanleg. Op dit laatste kun je geen invloed uitoefenen, maar wel op de manier waarop we omgaan met keuzes die we maken.

Waarom is het goed om te investeren in je eigen werkgeluk?

Het is natuurlijk een persoonlijke keuze waarin jij wilt investeren. Waarom dan in geluk? Het antwoord is simpel, gelukkige mensen presteren namelijk beter. In het kort: De positieve psychologie heeft wetenschappelijk aangetoond dat gelukkige mensen gezonder, creatiever, productiever, energieker en stressbestendiger zijn. En dus in staat zijn betere resultaten te behalen.

Wil jij ook meer werk maken van je werk?

Buro de Waal is specialist op het gebied van vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en werkgeluk. Tijdens de training ‘ontdek jouw werkgeluk’ creëer je stap voor stap meer voldoening en geluk in je werk en privéleven. De training wordt gegeven in kleine groepen zodat veel ruimte is voor interactie. Wil jij meer weten of je direct aanmelden klik hier. Gebruik je bij je aanmelding code VIT05 dan ontvang je bij je aanmelding 10 procent korting op de prijs (geldig tot 1 mei 2018).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *