Ervaar flow

Leestijd circa 2 minuten
Door Christel Hendriks
17-09-2018

Week van de Loopbaan

Misschien heb je het al gezien op onze Facebook pagina. De week van de Loopbaan is vandaag van start gegaan. Wij ontarmen het initiatief van het NOLOC en openen deze week onze deuren voor mensen met loopbaanvragen.

Tip van de dag

Veel mensen hebben zich deze week ingeschreven voor een gratis sessie loopbaancoaching. Vandaag zijn wij dan ook energiek van start gegaan met de eerste sessies. En wat is dat leuk. Leuke mensen die wij helpen inzicht te krijgen in hun loopbaanvraagstuk. Wij ervaren vandaag dan ook een maximale flow in onze werkdag. En omdat wij dit ieder van jullie ook gunnen hieronder een tip hoe ook jij meer flow kunt ervaren in jouw leven.

Ervaar flow

Als je flow ervaart, voel je je uitgedaagd en maak je gebruik van je volledige capaciteiten. Je kunt ongeveer in alles flow ervaren, maar afhankelijk van je voorgeschiedenis en omstandigheden kan ook bijna iedereen verveling of angst ervaren. Aandacht speelt een belangrijke rol om in de flow te komen of flow vast te houden. Bij sport merk je vaak dat flow makkelijk ontstaat omdat dan de kenmerken van flow al aanwezig zijn in de basis. Je bereikt flow door controle te krijgen over je denken zoals bijvoorbeeld in meditatie. Ga eens na welke activiteiten jij prettig vindt en waarin je goed bent en die je tevens als een uitdaging ziet. De kans is groot dat je in deze activiteiten flow zult ervaren (Bannink,2009).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *